Fijn thuis met de zelfzorg diensten van Medicura!

Hulpmiddelen advies

Zelfzorg diensten

Fijn thuis met Medicura!

Behalve met ons brede assortiment aan medische hulpmiddelen, helpen we u ook graag aan de hand van onze zelfzorg diensten. Met deze diensten ondersteunen we u om zo prettig en zelfstandig mogelijk thuis te kunnen wonen. Zo kunt u verschillende hulpmiddelen kosteloos lenen, in uw eigen woonomgeving zorgproducten uitproberen en met een veilig gevoel thuis zijn met de Medicura personenalarmering. Heeft u vragen over onze dienstverlening? Kom langs in een van onze thuiszorgwinkels of neem contact op met onze klantenservice!


Thuisadvies

Bent u niet in de gelegenheid om één van onze thuiszorgwinkels te bezoeken? Of wilt u graag een aantal hulpmiddelen thuis uitproberen? Dan komt onze productspecialist graag persoonlijk bij u langs voor advies aan huis. U krijgt dan de mogelijkheid voor een uitgebreide productdemonstratie van o.a. sta-op-stoelen, rolstoelen en rollators.

Lees meer

Persoonsalarmering

U woont zelfstandig in uw eigen woning en dat wilt u graag blijven doen. Toch kunnen er onverwacht situaties ontstaan waarbij u direct hulp nodig heeft. Dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van medische hulp. Met de persoonsalarmering van schakelt u in een noodgeval met één druk op de knop eenvoudig professionele hulp in.

Lees meer

Ergotherapie spreekuur

Wekelijks verzorgen ergotherapeuten verschillende ergotherapie spreekuren in onze Medicura Zorgwinkels. Samen met de ergotherapeut zoekt u naar een oplossing om uw zelfstandigheid te behouden of te vergroten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice of  in gesprek gaan met onze medewerkers in een van onze thuiszorgwinkels.

Lees meer

Hulpmiddelen lenen

Bij Medicura kunt u 26 weken lang gratis medische hulpmiddelen lenen. Alle producten uit ons uitleen assortiment worden door uw zorgverzekeraar vergoed. U komt in aanmerking voor gratis zorgproducten wanneer u een Nederlandse zorgverzekering heeft en in Nederland (of binnen een straal van 50 kilometer van de grens) woont.

Lees meer

Hulpmiddelen huren

Tijdelijk hulpmiddelen huren is een goede oplossing wanneer u thuis gaat revalideren of herstellen van een operatie. Ook als het voor u niet (meer) mogelijk is om gratis hulpmiddelen te lenen, is het huren van zorghulpmiddelen een uitstekende optie. U kunt o.a. loophulpmiddelen, scootmobielen, sta-op-stoelen, hometrainers, en borstkolven huren.

Lees meer

Antidecubitus oplossingen

Onze wondverpleegkundigen bieden u, op het gebied van decubitus, hulp en advies bij het voorkomen en behandelen van doorligwonden. Samen kijken ze met u naar de meest geschikte antidecubitus hulpmiddelen voor uw decubitus behandeling. In ons assortiment hebben wij onder andere zitkussens, matras vervangende luchtwisselsystemen, oplegsystemen en preventieve zorgmatrassen.

Lees meer