Hulpmiddelen en diensten speciaal voor zorgprofessionals
  • Een advieslijn voor zorgprofessionals
  • Toegang tot het bestellen van speciale uitleen hulpmiddelen
  • Maak kosteloos gebruik van de Medicura Hulpmiddelenwijzers

Zorgportaal

Oude portaal: service.medicura.nl

Specials aanvragen

Alleen voor ergotherapeuten

Zorgverleners portaal

Intramuraal portaal

Speciaal voor zorgprofessionals

Uitleen hulpmiddelen en diensten

Bij Medicura helpen we uw cliënten aan medische hulpmiddelen. Deze geven we in bruikleen, kunnen tijdelijk gehuurd of zelf gekocht worden. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en comfortabel thuis moet kunnen blijven wonen. Onze zorghulpmiddelen kunnen rechtstreeks via onze webshop, klantenservice of een Medicura Zorgwinkel besteld worden. Of er nu tijdelijk ondersteuning nodig is of uw cliënt voor een langere periode hulp kan gebruiken. Met onze snelle bezorgservice zijn de producten in een mum van tijd in huis. We werken nauw samen met eerstelijns zorgprofessionals, thuiszorgorganisaties, ziekenhuizen, huisartspraktijken en zorgverzekeraars. Zo kunnen we uw cliënt zo snel en makkelijk mogelijk aan de juiste hulpmiddelen helpen!

Ondersteuning voor zorgprofessionals

Speciaal voor u als zorgprofessional hebben wij een aparte afdeling om u te ondersteunen op het gebied van uitleen. De afdeling bestaat uit verpleegkundigen en ergotherapeuten die u adviseren over het inzetten van verschillende hulpmiddelen. Ze helpen u ook bij het indienen van een uitleen aanvraag.

Bel hiervoor naar 088-007 11 00 en kies keuzemenu 2. Een van onze verpleegkundigen helpt u graag. Met de gegevens die u aan ons doorgeeft, regelen wij de declaratie met de zorgverzekeraar.

Bezorging en installatie

Wij bezorgen en installeren onze uitleen hulpmiddelen bij de klant. Wanneer u een bestelling voor uw cliënt plaatst, heeft u de mogelijkheid om zelf de gewenste bezorgdatum door te geven.

Levertijden en spoedaanvragen

Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld is de volgende dag (ma t/m za) in huis. Spoedaanvragen worden, indien nodig, eerder geleverd. De indicatiestelling wordt in overleg met u uitgevoerd door Medicura.

Hulpmiddelen retourneren

Heeft uw cliënt de uitleen hulpmiddel(en) niet meer nodig? Deze kunnen in een van onze thuiszorgwinkels afgegeven worden. Als uw clïent niet in staat is om de hulpmiddelen retour te brengen, komen wij deze ophalen. Via de website medicura.nl/retourneren kunt u eenvoudig een retourafspraak maken.


Speciale hulpmiddelen

Als ergotherapeut kunt u bij Medicura voor uw cliënten speciale hulpmiddelen lenen, waaronder complexe loophulpmiddelen, aangepaste stoelen, obesitas hulpmiddelen en speciale bedden. Neem contact met ons op via 088-007 11 00 en vraag naar het Medicura Specials team.

Bestel speciale hulpmiddelen

Achterwaarste rollator

Aangepaste sta-op stoel

Heavy-duty rollator

Bedcarrier

Bedbox

Loopfiets

Loopwagen

Wentellakensysteem

Statafel


De Hulpmiddelenwijzers

De uitleen van medische hulpmiddelen is enerzijds ideaal voor uw cliënten, maar anderzijds ook erg ingewikkeld. Welke hulpmiddelen kunnen via de zorgverzekeraar worden geleend? Hoelang kan een hulpmiddel worden geleend? Om u antwoord te geven op deze vragen hebben wij de Hulpmiddelenwijzer opgesteld. De reguliere Hulpmiddelenwijzer en speciale Hulpmiddelenwijzer geven overzichtelijk weer hoe de uitleen van medische hulpmiddelen in elkaar zit. Ook geven we informatie over hulpmiddelen die u via een ander loket kunt regelen.

Meer informatie


Decubitus oplossingen

Breed assortiment antidecubitus hulpmiddelen

Medicura Academy

Scholingen over zorg gerelateerde onderwerpen