Meer dan 20 jaar fijn thuis met Medicura Zorgwinkel!

  • Persoonlijk advies over medische hulpmiddelen
  • 10 echte thuiszorgwinkels
  • Meer dan 150 enthousiaste medewerkers

Bekijk ons team

Over Medicura

Medische hulpmiddelen voor thuis

Bij Medicura helpen we u aan medische hulpmiddelen. Deze lenen we gratis uit, kunt u tijdelijk huren of zelf kopen. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zelfstandig, veilig en comfortabel thuis moet kunnen zijn.

Onze zorghulpmiddelen kunt u rechtstreeks bestellen in onze webshop of een Medicura Zorgwinkel. Of u nu tijdelijk ondersteuning nodig heeft of voor een langere periode hulp kunt gebruiken. Met onze razendsnelle bezorgers heeft u de producten in een mum van tijd in huis. 

We werken nauw samen met organisaties in de thuiszorg, huisartsenpraktijken, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Zo kunnen we u zo snel en makkelijk mogelijk aan de juiste hulpmiddelen helpen! 


Fijn thuis met Medicura!​

Lekker thuis zijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Ook als u (tijdelijk) zorg nodig heeft. Met onze medische hulpmiddelen kan het. En daar doen we het natuurlijk voor!

Altijd een oplossing!​

Gratis zorghulpmiddelen lenen, producten huren of toch zelf kopen? We helpen u graag te vinden wat u zoekt. In de webshop en in een Medicura thuiszorgwinkel bij u in de buurt. Natuurlijk staat ook onze klantenservice voor u klaar.

Een score van een 9,0​

Wauw, onze klanten beoordelen ons met een 9,0! Ook uw ervaring is enorm belangrijk voor ons. Hebben we u goed geholpen, of hebt u tips om u en anderen beter van dienst te kunnen zijn? We horen het graag!

Deel uw ervaring!

De missie van Dick...

We gaan even terug in de tijd. Het is 2003. Dick van Aggel is werkzaam in de zorgsector. Bijna dagelijks loopt hij tegen een terugkerend probleem aan. Medische hulpmiddelen voor tijdelijk gebruik zijn vaak niet beschikbaar en verkeren in slechte staat. Tijd om daar verandering in te brengen!

Dick start zijn eigen zaak en is voor dag en dauw persoonlijk op pad om rolstoelen en bedden te bezorgen en installeren. Het blijkt een succesformule en de vraag naar medische hulpmiddelen groeit. Niet lang daarna ziet de eerste Medicura Zorgwinkel het licht in Weert.

En dat is nog maar het begin. Want goede medische hulpmiddelen moeten beschikbaar zijn voor iedereen, vindt Dick. Daarom is Medicura inmiddels gevestigd in maar liefst 9 thuiszorgwinkels in Nederland en zorgen we met een webshop voor toegankelijkheid van zorghulpmiddelen door het hele land. Dick en zijn team hebben in 2022 de eerste hulpmiddelenautomaat ontwikkeld waarmee hulpmiddelen 24/7 beschikbaar zijn.

Al sinds zijn start met Medicura Zorgwinkel zet Dick in op de hoogst haalbare kwaliteit, service en duurzaamheid. Tot op de dag van vandaag vormen deze pijlers de basis voor het succes van ons mooie familiebedrijf.

Het belang van duurzaam ondernemen

Als organisatie kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een betere wereld. Een kans die we met beide handen aangrijpen. Daarom klinkt duurzaam ondernemen door in alles wat we doen.

  • Zo stellen we uw wensen en behoeften bij Medicura centraal. We luisteren goed naar wat u nodig heeft en zorgen voor de best passende oplossing. Natuurlijk vergeten we hierbij ook onze eigen medewerkers niet.
  • We dragen ons steentje bij aan het milieu door hergebruik van onze hulpmiddelen en het scheiden van afval. Met zonnepanelen, LED-verlichting, elektrische voertuigen en duurzame bouw kiezen we bewust voor duurzame energie(bronnen).
  • De gezondheid van mensen met een (tijdelijke) beperking is onze grootste motivatie. De winst die we maken steken we dan ook vooral in het verbeteren van onze hulpmiddelen en dienstverlening. Een ander deel staan we met liefde af aan organisaties en initiatieven die de wereld een stukje mooier maken.
  • Medicura heeft de Green Deal 3.0 'Samen werken aan Duurzame Zorg' ondertekend. Hiermee zetten we ons samen met andere partijen in voor de verduurzaming van de zorgsector. In het kader van de belofte van Medicura zetten we ons in voor de doelstellingen CO2-reductie, minder grondstoffengebruik en meer inzet op gezondheid.

Hartstichting Sponsor

Het aantal mensen dat in Nederland overlijdt aan hart- en vaatziekten neemt toe. Dagelijks zijn dit er meer dan 100. Dat moet anders! Daarom zijn we sponsor van de Hartstichting. Met onze steun kan de Hartstichting wetenschappelijk onderzoek doen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. Ook voorlichting en de belangen van patiënten nemen een belangrijke plek in.

Ik wil meer informatie

Oxfam Novib Ambassadeur

Bij Medicura geloven we in een positieve toekomst voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd. Een toekomst zonder armoede. Als ambassadeur van het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk van Oxfam Novib leveren we een bijdrage aan het oplossen van problemen die deze armoede veroorzaken. Zo stimuleren we lokale ondernemers in ontwikkelingslanden en creëren we kansen voor hen om duurzaam te ondernemen.

Ik wil meer informatie

Walking Football Shirtsponsor

Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd: een nieuwe manier van voetballen speciaal voor 60-plussers die ook op latere leeftijd willen blijven bewegen. Daar zijn we bij Medicura natuurlijk groot voorstander van. Toen de Nederweertse voetbalclub Merefeldia startte met dit initiatief, twijfelden we geen seconde. Ons logo prijkt dan ook sinds 2018 met trots op de Walking Football shirts van deze mooie club!

Ik wil meer informatie

Caring4Mobility Donateur

Caring4Mobility is een Nederlandse stichting die in Gambia een hulpmiddelencentrum heeft opgericht. Wij als Medicura helpen het centrum aan verschillende soorten hulpmiddelen, waaronder rolstoelen, rollators, douchestoelen en toiletstoelen. Mensen met een tijdelijke of permanente handicap kunnen deze hulpmiddelen vanuit de stichting gratis gebruiken.

Ik wil meer informatie

Partners van Medicura

Met trots werken wij o.a. samen met deze zorginstellingen, ziekenhuis en thuiszorgorganisaties. Want samen kunnen we meer!