Decubitus behandelen met antidecubitus hulpmiddelen

  • Antidecubitus hulpmiddelen tegen doorligwonden
  • Persoonlijk advies over uw decubitus behandeling
  • In de meeste gevallen kosteloos te lenen

Stuur een e-mail

Bel naar 088-007 11 00

Decubitus oplossingen

Antidecubitus hulpmiddelen en advies

Onze wondverpleegkundigen bieden hulp en advies bij het voorkomen en behandelen van doorligwonden. Samen kijken we met u naar de meest geschikte antidecubitus hulpmiddelen voor uw situatie. Deze hulpmiddelen kunt u in de meeste gevallen kosteloos lenen. Wij regelen de vergoeding voor het uitlenen van onze zorgproducten rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

Antidecubitus assortiment

Ons assortiment bestaat onder meer uit preventieve (traagschuim) zorgmatrassen, luchtwissel matrassen en oplegmatrassen. Deze matrassen helpen het optreden van decubitus te voorkomen of de druk op uw open wond te verlichten. Ook zorghulpmiddelen als zitkussens vindt u terug in onze webshop en thuiszorgwinkels.

Alle decubitus producten

Vraag het onze wondspecialisten​

We begrijpen het als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste producten om doorligwonden te voorkomen of te behandelen. Onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren.

E-mail een wondspecialist

Bel naar 088-007 11 22

Wat is decubitus

Decubitus is de medische term voor doorliggen of doorzitten. Dit is een plek waar de huid kapot is of kapot dreigt te gaan. Doorligwonden ontstaan wanneer u lang in dezelfde houding zit of ligt. Uw huid drukt dan steeds op dezelfde plekken tegen uw stoel of matras aan.

Herken decubitus

U herkent het aan rode plekken op uw huid die ook na het opheffen van de druk niet binnen 15 minuten wegtrekken. Doorligwonden komen vooral voor op plaatsen waar het bot dicht onder de huid ligt. Heeft u het vermoeden dat er een doorligwond bij u is ontstaan? Neem dan direct contact op met uw (huis)arts of verpleegkundige. Ook geven de wondspecialisten van Medicura u graag advies.

Behandel decubitus

Onze wondverpleegkundigen ondersteunen u graag bij het behandelen van uw doorligwonden. Zo adviseren we u over het inzetten van verschillende AD-hulpmiddelen, zoals een luchtwissel matras. De Medicura wondspecialisten hebben alle kennis in huis om u te helpen bij het genezen of voorkomen. 

Scholing voor zorgprofessionals​

Onze wondzorgspecialisten delen graag hun kennis en ervaring met u als zorgprofessional. Via onze eigen Medicura Academy verzorgen zij kosteloze scholing om u meer te leren over het herkennen en behandelen van decubitus en de inzet van de juiste antidecubitus hulpmiddelen.

Meer over decubitus scholingen