Uitleen toelichting voor zorgprofessionals!

  • De uitleen van medische hulpmiddelen in één oogopslag duidelijk voor u als zorgprofessional
  • Alle vereiste indicaties per hulpmiddel op een rij!
  • Ontvang kosteloos één of meerdere exemplaren!

Bestel direct!

De Hulpmiddelenwijzer

Weet wat uw cliënt kan lenen!

De uitleen van medische hulpmiddelen is enerzijds ideaal voor uw cliënten, maar anderzijds ook erg ingewikkeld. Welke hulpmiddelen worden door welke zorgverzekeraar vergoed? Waar klop ik als eerste aan? Wat zijn de vereiste gegevens? Hoe lang kan ik een hulpmiddel lenen?

Om u antwoord te geven op al deze vragen hebben wij de Hulpmiddelenwijzer opgesteld. Het document geeft u via een inzichtelijke en eenvoudige manier weer hoe de uitleen van medische hulpmiddelen in elkaar zit.

Wilt u ook gebruik maken van deze handige tool? Bestel de hulpmiddelenwijzer via onderstaande knop. De uitgave wordt kosteloos naar u verzonden.

 

Uitgebreid met speciale hulpmiddelen

De Hulpmiddelenwijzer 2024 bevat nu ook informatie omtrent de uitleen van onze speciale hulpmiddelen. Naast de reguliere uitleenhulpmiddelen kunt u als zorgprofessional bij Medicura voor uw cliënten speciale hulpmiddelen lenen, voor het verplaatsen, verzorgen, liggen en zitten. Onder de speciale hulpmiddelen vallen bijvoorbeeld de complexe loophulpmiddelen, aangepaste stoelen, obesitas hulpmiddelen en speciale bedden. De aanvraag van deze speciale hulpmiddelen gaat via de ergotherapeut of fysiotherapeut. 

Uitleenservice voor alle zorgverzekeraars

Bij Medicura werken we samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. De medische hulpmiddelen die door uw zorgverzekering worden vergoed, kunt u gratis bij ons lenen.

U komt in aanmerking voor het gratis lenen van hulpmiddelen als u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Ook wanneer, u binnen een straat van 50km, woonachtig bent in de omliggende grensgebieden.

Meer informatie