Is er sprake van spoed!? 

We zijn 24/7 bereikbaar in het geval van spoed

Wanneer is iets spoed?

Heeft u dringend behoefte aan hulpmiddelen of staat uw hoog-laag bed plotseling stil? Bij Medicura staan we altijd voor u klaar, dag en nacht, om u te ondersteunen in noodsituaties. Hieronder vindt u de richtlijnen en procedures met betrekking tot spoedaanvragen, zodat u snel en efficiënt de hulp kunt krijgen die u nodig heeft. Wij begrijpen dat noodsituaties zich op elk moment kunnen voordoen, en daarom staan we paraat om u meteen te assisteren, zodat u zich snel weer comfortabel en veilig kunt voelen. U kunt op ons rekenen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.


Met spoed bezorgen

Er wordt gesproken van een spoedsituatie wanneer er levensbedreigende omstandigheden zich voordoen en u niet over het juiste hulpmiddel beschikt. In zulke gevallen zijn wij er voor u, zelfs buiten onze normale openingstijden.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin u zich in de laatste levensfase bevindt, of wanneer u of uw zorgverleners essentiële hulpmiddelen zoals een hoog-laag bed of een anti-decubitus matras in uw thuissituatie nodig hebben. Het is van uiterst belang dat deze hulpmiddelen beschikbaar zijn, omdat het ontbreken ervan kan leiden tot een onveilige en potentieel gevaarlijke situatie.

Aarzel niet om in dergelijke gevallen contact met ons op te nemen via ons spoednummer, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is:

Spoednummer: 088-007 11 00

Bovendien bieden wij een netwerk van hulpmiddelenautomaten aan waar u dag en nacht hulpmiddelen kunt verkrijgen, afhankelijk van de beschikbare voorraad. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar onze hulpmiddelenautomaat pagina.

BELANGRIJK: Spoedleveringen hebben voornamelijk betrekking op grote hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een hoog-laag bed.

Lees meer over onze bezorgmogelijkheden via:

Bezorgmogelijkheden

Met spoed laten ophalen 

Wij zijn alleen in staat om uw hulpmiddelen op te halen op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, binnen het tijdsbestek van 8:30 uur tot 18:00 uur. Houd er rekening mee dat we uw hulpmiddelen buiten deze dagen en tijden niet kunnen ophalen, zelfs niet in noodgevallen, inclusief gevallen van overlijden. We hopen op uw begrip hiervoor.

Via het onderstaande retourformulier kunt u aangeven op welke werkdag wij uw hulpmiddelen kunnen ophalen.

Retourformulier

BELANGRIJK: Bij het ophalen van een bed zal een chauffeur dit standaard voor u demonteren. Indien u echter dringend de ruimte nodig heeft waar het bed staat, kunt u overwegen om het bed zelf te demonteren. Raadpleeg hiervoor onze instructievideo.

Het demonteren van het bed gebeurt echter op eigen risico. Medicura aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade aan het bed of andere persoonlijke eigendommen. Eventuele kosten voor schade aan het hulpmiddel komen voor uw eigen rekening.

Heeft u een storing?

Indien u een storing ervaart met een van onze uitleen of verhuur hulpmiddelen, dan kunt u onze storingen pagina benaderen. Op deze pagina staan verschillende oplossingen vermeld, die u in staat stellen om het probleem zelfstandig te verhelpen. Indien de storing hierna nog steeds aanwezig is, dan raden we u aan om contact met onze klantenservice op te nemen.

Storing oplossingen