scootmobiel - medicura zorgwinkel - carpo 2 special edition
Het verschil tussen scootmobielen
8 mei 2017
Medicura - familiedag 2017
Familiedag 2017
26 juni 2017

Hoe kies ik mijn bloeddrukmeter?

medicura zorgwinkel - bloeddrukmeter

medicura zorgwinkel - bloeddrukmeter

Veel Nederlanders weten niet hoe hoog hun bloeddruk is. En dat terwijl een hoge bloeddruk tot serieuze hartproblemen kan leiden. Volgens de Hartstichting zullen in 2040 1,4 miljoen Nederlanders ernstige hartproblemen hebben, en een hoge bloeddruk is daar één van de oorzaken van.

Als je een hoog risico op hart- of vaatziekten hebt, dan kan het volgens de stichting zinvol zijn om zelf een bloeddrukmeter te kopen. Op die manier kun je zelf in de gaten houden hoe hoog je bloeddruk is. Dat kan bijvoorbeeld zinvol zijn voor mensen die roken, overgewicht hebben of vaak stress hebben.

Hoe werkt een bloeddrukmeter?

Er zijn twee soorten bloeddrukmeters die de bloeddruk via je pols meten en meters die je om je bovenarm moet doen. Voor een goede meting moet de plek waar je de bloeddruk meet op gelijke hoogte zijn met je hart. Je kunt daarvoor je pols op harthoogte houden, maar als je je pols beweegt of niet op de goede hoogte houdt, is het resultaat niet betrouwbaar. Daarom wordt vaak geadviseerd een bovenarmbloeddrukmeter te gebruiken.

Hoe weet ik of een bloeddrukmeter betrouwbaar is?

Elke bloeddrukmeter heeft als het goed is een CE-keurmerk. Maar dat betekent dat het apparaat veilig is, niet dat het betrouwbaar is, waarschuwt de Hartstichting op haar site. Er zijn een paar instanties die de apparaten testen.

De Hartstichting volgt de adviezen van het Dabl-instituut. Komt een meter bij hen door de test, dan is deze volgens de Hartstichting betrouwbaar. Welke meters dat zijn, zie je hier.

Waar kan ik een bloeddrukmeter kopen?

U kunt bij Medicura aan via verschillende kanalen aan een bloeddruk meter komen. U kunt deze bestellen via onze webshop of kopen in een van onze Medicura Zorgwinkels. Voordat u een meter koopt kunt u voor een extra check onze klantenservice of een van onze Zorgwinkelmedewerkers voor advies vragen. Daarnaast is het ook mogelijk om een Thuisadvies afspraak te maken met een van onze specialisten.