roze balk

Over Medicura

Medicura is een service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen. Deze services verzorgen wij voor zowel particulieren als zorginstellingen.

Bij Medicura streven wij ernaar om het functioneren van mensen met een beperking te verbeteren. Dit doet Medicura door het aanbieden van medische hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen dienen voor de hulpbehoevende ter bevordering van het zelfstandig en veilig leven.

Om onze diensten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren werkt Medicura samen met verschillende organisaties. Denk hierbij aan thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken, zorginstellingen en zorgverzekeraars.

Middel 49@2x

Het avontuur

Het begon allemaal in 2003. Dick van Aggel liep regelmatig tegen problemen met hulpmiddelen aan. De hulpmiddelen waren er simpelweg niet of ze verkeerden in slechte staat. Dit moest anders!

Als startende ondernemer trok Dick voor dag en dauw erop uit om aangeschafte rolstoelen en bedden bij hulpbehoevende te bezorgen. Al vanaf het begin staan kwaliteit, service en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Tot op vandaag vormen deze pijlers de basis voor het succes van Medicura.

Middel 56@2x

Maatschappelijk verantwoord

Wij proberen in al onze activiteiten maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Hierbij houden wij rekening met wat u belangrijk vindt:

  • People
    Rekening houden met mens, maatschappij, werknemers en naar onze klant luisteren.
  • Planet
    Respect voor het milieu middels hergebruik & recycling en energiebesparing door o.a. zonnepanelen, LED-verlichting en duurzame bouw.
  • Profit
    Rentabiliteit, waarbij we als bedrijf winst dienen te maken om onze hulpmiddelen en diensten te kunnen blijven aanbieden. Daarnaast gaat een deel van onze winst naar goede doelen en sponsoring.
Middel 57@2x

Hartstichting

Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. En dat aantal neemt alleen maar toe. Dat vinden wij als Medicura onacceptabel. Gelukkig steekt de Nederlandse Hartstichting veel geld in onderzoek voor het zoeken naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. Onze steun zal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, preventie en patiëntenbelangen.

Middel 58@2x

Oxfam Novib

Met trots zijn wij als Medicura bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib in ontwikkelingslanden.

Oxfam Novib is een wereldwijde beweging van mensen die samen armoede verslaan. Onrecht en armoede wordt door mensen veroorzaakt en kan dus ook door mensen worden opgelost. Daarom pakken we met elkaar armoede en onrecht aan, met als doel een positieve toekomst voor zoveel mogelijk mensen.

logo

Walking Football Merefeldia

Sinds 2018 is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke historie van de Nederweertste voetbalclub Merefeldia die dit jaar haar 70-jarige jubileum viert. Er is gestart met Walking Football.
Een nieuwe voetbalvorm voor 55 plussers, voor zowel mannen als vrouwen die op hun oude dag nog actief willen zijn. Met trots ondersteunen wij dit initiatief door ons te verbinden als shirtsponsor.

Onze partners

Wij werken samen met onderstaande organisaties.