Een kraambed huren

Ideaal voor u en de verzorging aan bed 

 • Voor 17.00 uur besteld is de volgende werkdag in huis
 • Bevorderd een veilige en comfortabele verzorging aan bed

Bestel het kraambed

Het kraambed huren?

Het kraambed zorgt tijdens uw zwangerschap en in de kraamtijd voor een comfortabele en veilige plek bij u thuis. Het is eenvoudig te plaatsen bij u in de woonkamer of andere ruimte op de begane grond. Het kraambed is elektrisch kantelbaar en in hoogte verstelbaar hoog-laag bed. De rugsteun en voetsteun zijn met een afstandsbediening te bedienen, zodat u comfortabel in en uit bed kunt stappen, in bed kunt liggen en zitten. Het kraambed wat u kunt huren bij Medicura is altijd verrijdbaar en wordt inclusief bedhekken en een bedheffer (papegaai) geleverd.

Huur het kraambed

Het bed verhogen voor de verloskundige

Het kraambed is ook ideaal voor de zorgprofessional aan bed. Het bevordert namelijk het ergonomisch werken, omdat de ideale verzorgingshoogte flexibel kan worden ingesteld. Zo kan de kraamverzorgende de verzorging veiliger en gemakkelijker uitvoeren. 

 

Ondersteuning bij bekkeninstabiliteit

Bij bekkeninstabiliteit is het zeer belangrijk dat u voldoende rust neemt. Helaas is uitrusten vaak niet mogelijk zonder aanvullende maatregelen. Het kraambed biedt de gewenste ondersteuning en flexibiliteit bij het hebben van bekkeninstabiliteit. Ook het in en uit bed komen wordt makkelijker met het gebruik van een kraambed. De gewenste in- en uitstap hoogte heeft u binnen enkele seconden elektrisch ingesteld.

Een kraambed bij thuisbevalling

Een thuisbevalling brengt vele voordelen met zich mee, maar een goede houding is met uw eigen bed vaak moeilijker te realiseren. Het kraambed zorgt er met haar vele instelmogelijkheden ook in een thuissituatie voor dat u tijdens de bevalling in een goede houding kunt liggen.

 

Voor u en uw pasgeborene

Het kraambed zorgt ervoor dat u uzelf en uw pasgeborene op een veilige en comfortabele manier kunt verzorgen tijdens de kraamtijd (kraamperiode). Dankzij het ergonomische ontwerp en de verstelbare rugleuning en voetensteun kunt u gemakkelijk opstaan of gaan liggen terwijl u uw baby verzorgt. Het kraambed is ook ideaal als u wilt rusten tijdens de borstvoeding. Ook wordt u geadviseerd het Medicura kraamhulpmiddelen pakket te bestellen. Hierin zitten hulpmiddelen die uw algehele comfort bevorderen.

Medische indicatie voor het gratis lenen 

In sommige gevallen vergoed uw zorgverzekeraar een elektrisch hoog-laag kraambed bij u thuis. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Neem daarom telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om dit bed gratis te mogen lenen.*

Bel 088-007 11 00

Het is niet nodig om een medische verklaring te hebben van uw huisarts.

*Als u niet in aanmerking komt voor het lenen van een kraambed, dan is het altijd mogelijk om het voordelig bij ons te huren.

Alle kraamhulpmiddelen op een rijtje

Maak uw kraamperiode zo comfortabel mogelijk

Om het liggen in het kraambed nog comfortabeler te maken kunt u extra bed accessoires lenen of bed accessoires huren. of maak gebruik van het kraampakket voor uw thuisbevalling

 • Hoe hoog moet het bed staan voor de kraamzorg?
  Volgens de Arbowet moet uw hoog-laag bed een hoogte hebben van minstens 80 centimeter, gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van uw matras. Met bedverhogers, die beschikbaar zijn in verschillende hoogtes, kunt u de hoogte van uw matras op een veilige manier verhogen. Het voordeel van het kraambed is dat u het matras op de exact goede werkhoogte kunt brengen. Bedverhogers zijn bij het huren van een kraambed dan ook overbodig.
 • Bezorging en installatie van het kraambed

  De bezorging en installatie van een uitleen kraambed wordt door onze eigen bezorgers uitgevoerd en is volledig gratis! Het bed wordt opgebouwd in uw gewenste ruimte. Dit kan uw woonkamer, slaapkamer maar ook een ander adres zijn.

 • Laten ophalen van een kraambed

  Indien u het kraambed niet meer nodig heeft komen wij het kosteloos ophalen. Het demonteren van het hoog-laag bed hoeft u niet zelf te doen. Dit wordt door onze chauffeurs gedaan.