THERAPEUTISCH ELASTISCHE KOUSEN & STEUNKOUSEN

Als u problemen heeft met de doorbloeding in uw benen of armen dan kunnen steunkousen of therapeutisch elastische kousen (TEK) eventueel verlichting geven.

Bij onze consulente kunt u terecht voor het professioneel aanmeten van therapeutische elastische kousen. De eerste keer zal het even wennen zijn, maar al gauw merkt u dat het helpt.

Problemen die vaak worden veroorzaakt door verslapte bloedvaten of aandoeningen aan bloed- en lymfevaten kunnen verholpen worden door het gebruik van steunkousen en therapeutisch elastische kousen. Steunkousen oefenen van buitenaf druk uit, zodat de bloedvaten worden ondersteund. De doorstroming van het bloed en de afvoer van afvalstoffen verbeteren, waardoor uw klachten, zoals pijn, tintelingen en vermoeidheid in armen of benen, afnemen.

De steunkousen en elastische kousen kunt u verkrijgen in verschillende kleuren, maten en drukklassen. Ze worden door zowel mannen als vrouwen gedragen. De voornaamste redenen zijn last bij lopen, staand of zittend werk, reizen of zwangerschap. De kousen geven druk van buitenaf, wat voor een betere doorbloeding zorgt. Dit vermindert pijn, tinteling en vermoeidheid in de benen.

Therapeutisch elastische kousen

Wordt vergoed door uw zorgverzekeraar

Therapeutisch elastische kousen (TEK) worden ook wel steunkousen genoemd. Toch is dit niet helemaal juist. Steunkousen zijn kousen met drukklasse 1. Deze kousen geven alleen steun, maar worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar; u moet de kosten zelf betalen. Therapeutisch elastische kousen (TEK), verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4, worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed.

Medicura Zorgwinkel - steunkousen TEK

Steunkousen (voor milde klachten)

Wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar

Veel staan, langdurig zitten en weinig bewegen kan klachten in uw benen veroorzaken. De kuitspierpomp, die een belangrijke rol speelt bij de afvoer van bloed en afvalstoffen, wordt dan te weinig gebruikt. De druk in de bloedvaten neemt toe, waardoor ze wijder worden. De kleppen in de bloedvaten kunnen dan niet meer goed sluiten. Uw bloed, met daarin vocht en afvalstoffen, wordt dan onvoldoende afgevoerd.

Medicura Zorgwinkel - steunkousen TEK

Uitvoeringen en materialen

Therapeutisch elastische kousen zijn er in verschillende uitvoeringen. De soort die het meest voorkomt is de kniekous. Daarnaast zijn er kousen tot aan de lies en panty’s.

Naast de drukklasse is ook de dikte van de kous belangrijk voor het resultaat.

Welke kous het beste bij u past, hangt af van uw medische indicatie en uw persoonlijke wensen. Onze consulente helpt u graag bij het maken van uw keuze.

Onze werkwijze bij het aanmeten?

In nog geen 2 minuten laten wij u graag zien wat u kunt verwachten wanneer u steunkousen laat aanmeten. Zo bent u vast goed voorbereid op uw eventuele eerste afspraak met een van onze consulenten.

  • Uw been wordt kosteloos opgemeten door uw consulent en samen kiest u het model en de kleur van de kous(en).
  • Uw kousen worden besteld en aan u geleverd door onze consulent. U krijgt er vaak direct een reservepaar bij. De consulent laat zien hoe u de kousen aan- en uittrekt.

Partner van Livit

Voor onze therapeutische elastische kousen hebben wij een samenwerking met Livit Orthopedie, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen. Door onze persoonlijke aanpak en ervaring te koppelen aan de kennis en expertise van de landelijk grootste speler, kunnen wij u snel de hoogste kwaliteit kousen aanbieden en de beste service garanderen.

livit - medicura - steunkousen

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over het dragen en/of onderhouden van uw kousen of wilt een set kousen aangemeten hebben? Neem dan contact met ons op.

Hetty

Hetty Cornelissen

Consulente bij Medicura

‘Luisteren is het belangrijkst’

Vertrouwen is het sleutelwoord in de klantrelatie. Tijdens het eerste contact luister ik goed en stel ik gerichte vragen. ‘Hoe kijkt u tegen een steunkous aan? Weet u wat een steunkous precies doet? Ik wil graag weten wat er in onze klanten omgaat’