Meer overzicht en efficiëntie tegen lagere kosten
 • Eén centraal aanspreekpunt voor uw zorgorganisatie
 • Onafhankelijk advies over de juiste zorghulpmiddelen
 • Exclusieve toegang tot zakelijke assortiment

Oriëntatiegesprek aanvragen

Medicura Zakelijk

Uw zakelijke dienstverlener in medische hulpmiddelen​

De vraag naar zorg stijgt. De zorg wordt steeds complexer en door vergrijzing hebben meer mensen in Nederland zorg nodig. Tegelijkertijd neemt het aantal zorgverleners af en legt het Nederlandse beleid de nadruk op thuiszorg. Met onze medische hulpmiddelen willen we daarom zorgen voor verlichting in uw zorgorganisatie. Om zo de kwaliteit van de zorg te bewaken en de werkdruk en fysiek belasting van uw zorgmedewerkers te verlagen. Met Medicura Zakelijk helpen we uw organisatie aan de juiste medische hulpmiddelen en ondersteunen we u bij het optimaal inzetten van deze zorghulpmiddelen.

Serviceportaal

Zorgverlenersportaal

Medicura Academy

Advies op maat

Of het nu gaat om een veelvoorkomende of juist unieke, complexe zorgvraag, we nemen de tijd om u te helpen aan de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Ons Medicura team van gedreven en betrokken medewerkers verzorgt dan ook advies op maat. Van ergotherapeuten tot productspecialisten, van klantenservice medewerkers tot wondverpleegkundigen. Door onze expertise te bundelen, kunt u rekenen op de best mogelijke service en kwaliteit.

Alles onder één dak

Meer overzicht en efficiëntie terwijl u kosten bespaart: het is mogelijk met Medicura Zakelijk. We vormen één centraal punt voor al uw vragen over hulpmiddelen voor zowel uw ZVW als WLZ cliënten. Zo kunnen we optreden als onafhankelijk adviseur én leverancier!

Innovatie voorop

In samenwerking met uiteenlopende organisaties dragen we bij Medicura met nieuwe hulpmiddelen en ondersteunende diensten bij aan innovatie in de zorg. Hiermee zorgen we dat de kwaliteit van de zorg verbetert en zorgcliënten langer zelfstandig kunnen functioneren.

Leverancier van medische hulpmiddelen

Met ons ruime aanbod in medische hulpmiddelen voor uitleen, verhuur en verkoop, heeft u keuze uit een groot aantal mogelijkheden. We adviseren u graag over de (combinaties van) zorgproducten die het beste bij uw zorgorganisatie passen.

Exclusief zakelijk assortiment

De hulpmiddelenbranche kent voor ons geen geheimen meer. Voor onafhankelijk advies over welke hulpmiddelen nu bij uw zorgorganisatie passen, bent u bij Medicura dan ook aan het juiste adres. Bovendien krijgt u via Medicura Zakelijk exclusieve toegang tot ons intramurale hulpmiddelenassortiment. Denk hierbij aan tilliften, medicijnkasten, anti-decubitus matrassen, medisch zitmeubilair en weegapparatuur.

Voorraadbeheer in depot

Om ervoor te zorgen dat u zich als zorgorganisatie optimaal kunt richten op uw kerntaken, hebben wij het hulpmiddelenhotel opgericht. Dit is een service waarbij we uw medische hulpmiddelen op locatie ophalen, volledig reinigen, optimaal onderhouden, geordend opslaan en weer bezorgen waar en wanneer ze maar nodig zijn.

 • Geen eigen opslag nodig voor ongebruikte hulpmiddelen
 • Voorkomt dat hulpmiddelen ‘zoekraken’
 • Altijd goed onderhouden en gereinigde hulpmiddelen
 • Meer tijd om zorg te verlenen

Keuring & onderhoud

Optimale veiligheid garanderen en storingen en technische gebreken aan uw hulpmiddelen voorkomen? Zorg voor jaarlijks preventief en correctief onderhoud van uw hulpmiddelen en medische apparatuur! Medicura werkt hiervoor samen met een partner gespecialiseerd in inspectie, keuring en onderhoud volgens de laatste normen en eisen.

 • Onafhankelijk hulpmiddelen advies
 • Waarborging van de veiligheid
 • Minder storingen
 • Registratie van keuringen en onderhoud

De Hulpmiddelenautomaat

Het is een gloednieuwe zorginnovatie in Nederland: de Hulpmiddelenautomaat. Patiënten die na een ziekenhuisbezoek hulpmiddelen nodig hebben, kunnen deze nu zonder tussenkomst van een medewerker direct meenemen of thuis laten bezorgen. De Hulpmiddelenautomaat voorziet direct in de belangrijkste hulpmiddelen die nodig zijn voor thuisherstel, zoals rolstoelen, krukken, bedverhogers en rugsteunen.

 • Gloednieuwe zorginnovatie
 • 24/7 toegang tot hulpmiddelen
 • Zonder tussenkomst van medewerkers

Meer informatie


Decubitus oplossingen

Bij Medicura kunt u terecht voor een compleet assortiment aan anti-decubitus hulpmiddelen. Het assortiment bestaat onder meer uit zitkussens, matras vervangende systemen, oplegsystemen en preventieve zorgmatrassen. Deze producten zijn zowel te koop als te huur.

Meer informatie

Medicura Academy

Door de jaren heen hebben we bij Medicura veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van hulpmiddelen. Dit delen we graag met u als zorgprofessional! Via Medicura Academy verzorgen we verschillende scholingen online of op locatie. Wilt u bijvoorbeeld uitleg over anti-decubitus matrassen of tilliften? Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Meer informatie