roze balk Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Rolstoel Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Tillift Medicura Zorgwinkel - Uw specialist in medische hulpmiddelen - toiletstoel Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Hoog-laag bed Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen roze balk Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Rolstoel Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Tillift Medicura Zorgwinkel - Uw specialist in medische hulpmiddelen - toiletstoel Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen - Hoog-laag bed Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen Medicura - Kosteloos - Gratis lenen van medische hulpmiddelen

Gratis hulpmiddelen lenen

Bij Medicura kunt u tijdelijk medische hulpmiddelen lenen. Ons uitleen assortiment wordt namelijk voor een periode 26 weken (half jaar) door uw zorgverzekering vergoed!

U bestelt zelf kosteloos de hulpmiddelen die u nodig heeft. Dit kan via de website of telefonisch! Met de gegevens die u aan ons doorgeeft, regelen wij de verdere afhandeling en declaratie met uw zorgverzekeraar. Dat is wel zo makkelijk!

 De declaratie regelen wij met uw zorgverzekeraar
 Alle uitleen hulpmiddelen vergoed vanuit uw basisverzekering

Vergoed door zorgverzekeraar

Bij Medicura werken we samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. De medische hulpmiddelen die door uw zorgverzekering worden vergoed, kunt u gratis bij ons lenen.

U komt in aanmerking voor het gratis lenen van hulpmiddelen als u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Ook wanneer, u binnen een straat van 50km, woonachtig bent in de omliggende grensgebieden.

 Medicura heeft contracten met alle zorgverzekeraars
 LET OP! Heeft u een ZieZo zorgverzekering of Interpolis ZorgCompact verzekering? Dan kunt u helaas geen hulpmiddelen lenen. Het is wel mogelijk om te huren.

Bezorging en installatie

Het laten bezorgen en installeren van onze uitleen hulpmiddelen is helemaal gratis. Wanneer u een bestelling plaatst, kunt u aan ons een datum en tijd doorgeven. Zo kiest u zelf wanneer we bij u langskomen! Soms is het nodig dat we een zorghulpmiddel eerst installeren, voordat u deze kunt gebruiken. Zo bouwen we uw hoog-laag bed thuis voor u op en testen we het zorgbed grondig. We weten dan zeker dat u onze zorgproducten goed en veilig kunt gebruiken!

 Gratis bezorging en installatie van uitleen hulpmiddelen
 Kies zelf uw bezorgmoment

Snelle levering

Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld is de volgende werkdag (ma t/m za) in huis. De hulpmiddelen worden gratis door Medicura thuis bezorgd en opgehaald.

Alle uitleen hulpmiddelen

Medicura kan u voorzien van alle uitleen hulpmiddelen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Zowel kleine als grote hulpmiddelen zoals hoog-laag bedden en anti-decubitus materiaal.

Indicatie stelling

Voor het lenen van een hulpmiddel moet een aantoonbare reden zijn. Om hiervoor in aanmerking te komen dient een indicatie gesteld te worden door een medewerker van Medicura. Voor een aantal hulpmiddelen is een indicatie van een specialist, (huis)arts of transferverpleegkundige nodig.

Retourneren van hulpmiddelen

Heeft u uw gebruikte uitleen hulpmiddel(en) niet meer nodig? Dan kunt u het kosteloos laten ophalen door een van onze chauffeurs.  Het is ook mogelijk deze af te geven bij een van onze Medicura Zorgwinkels* of Medicura uitleenpunten. Om een retour afspraak te maken kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

*In de Zorgwinkel in Eindhoven kunt u geen hulpmiddelen afleveren.

Uitleen assortiment

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Gipsgoot

Hulpmiddel om op een rolstoel te plaatsen wanneer het been of een gedeelte van het been niet te buigen is door gips of een verband.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Drempelhulp

Een drempelhulp is klein hoekplaatje van kunststof en wordt gebruikt om drempels te egaliseren. Dit vergemakkelijkt het verplaatsen met een rolstoel of rollator. Verkrijgbaar in diverse hoogtes.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Bedheffer

Bedoelt voor het zelfstandig optrekken of verplaatsen in bed. Voorzien van galg en triangel.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Hoog laag bed

In hoogte verstelbaar bed voorzien van bedheffer en onrusthekken.  De bedbodem kunt u met behulp van een handbediening besturen.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Bedleestafel

Verrijdbare tafel voor over het bed (kan bijvoorbeeld als werktafel voor verzorgende gebruikt worden, of door de cliënt om te eten op bed), zowel in hoogte als in hoek verstelbaar.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Bedverhogers

Bedverhogers om bedden op een geschikte verzorgingshoogte te brengen. Verkrijgbaar in verschillende formaten.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Dekenboog

De dekensteun haalt de druk van lakens en dekens van de voeten en onderbenen.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Infuusstandaard

Voor gebruik bij mensen die vloeistof en/of voeding krijgen toegediend via een infuus.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Rugsteun

Rugsteun voor een comfortabele houding in bed. Voor bijvoorbeeld lezen of eten.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Tilliftactief

Transferhulpmiddel voor transfers vanuit of naar bed, (rol)stoel, toilet e.d. Actieve liften tillen iemand deels tot stand, maar een sta-functie van de cliënt is wel vereist.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Tilliftpassief

Transferhulpmiddel voor transfers vanuit of naar bed, (rol)stoel, toilet e.d. voor cliënten zonder sta-functie.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Glijlaken

Het glijlaken is een hulpmiddel bij het veranderen van de lig- of zithouding van de zorgvrager. Zonder de rug van de verzorgende te belasten, kan de houding van de zorgvrager zonder veel moeite en inspanning worden veranderd.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Glijplank

De glijplank, ook wel transferplank genoemd, is een langwerpige, harde plank van hout of kunststof die wordt gebruikt om een zittende transfer van bed/stoel naar stoel en vice versa uit te voeren.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Doucheplank

De badplank is een hulpmiddel bij het baden of douchen in bad. De badplank is te gebruiken door personen die problemen hebben bij het in bad gaan en uit bad komen en derhalve zittend moeten douchen/baden en waarbij een douchestoel geen uitkomst biedt.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Draaischijf

Een draaischijf is een transferhulpmiddel om van bed op een stoel te komen en omgekeerd, waarbij het noodzakelijk is dat de zorggever voldoende stabiliteit aan de zorgvrager moet kunnen verlenen. Desgewenst is de draaischijf ook met beugel verkrijgbaar.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Ondersteek

Een ondersteek wordt gebruikt voor het opvangen van ontlasting bij bedlegerige personen en bij vrouwen die bevallen.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Douchekruk

De douchekruk is een hulpmiddel bedoeld voor het verzorgen en wassen van personen, die zittend moeten douchen. De douchekruk is in hoogte verstelbaar.

Douchestoel_wit-01

De douchestoel is een hulpmiddel bedoeld voor het verzorgen en wassen van personen, die zittend moeten douchen. De douchestoel is na het gebruik gemakkelijk op te bergen of te verplaatsen.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Zitkussen

Kussen van traag- en koudschuim met anti-decubitus werking. Het kussen verdeelt de lichaamsdruk waardoor u minder pijn voelt. Zowel geschikt voor gewone stoelen als rolstoelen.

sara stedy_Tekengebied 1

Een opstahulpmiddel voor snelle en veilige transfers. De Sara Stedy is een hulpmiddel dat meer mobiele cliënten en bewoners aanmoedigt om onafhankelijk op te staan.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Anti Decubitus Luchtwissel matras

Hulpmiddel bij het behandelen van decubitus

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Statisch matras

Hulpmiddel bij het voorkomen van decubitus.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Trippelstoel

Hulpmiddelen bedoelt voor personen met beperkingen in kracht en/of mobiliteit. Door zich, zittend op de stoel, met de voeten af te zetten, kan de gebruiker zich “trippelend” voortbewegen.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Rolstoel

Een rolstoel is een hulpmiddel om u in en/of buitenshuis te verplaatsen. Een rolstoel is bedoeld voor personen die zich door ziekte of ongeval onmogelijk kunnen verplaatsen met behulp van een ander loophulpmiddel.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Toiletstoel

De toiletstoel is een hulpmiddel bij het toiletgebruik. De toiletstoel is te gebruiken door personen voor wie de afstand naar het toilet niet of niet tijdig te overbruggen is.

Medicura - Toiletverhoger

De toiletverhoger is een hulpmiddel om een vast toilet te verhogen. De toiletverhoger kan gebruikt worden door personen die moeite hebben om zelfstandig op een laag toilet plaats te nemen en/of op te staan. Verkrijgbaar in de hoogtes 5, 10 en 15 cm.

bedbeugel_1_Tekengebied-1

De dubbele bedbeugel biedt bescherming aan beide kanten van het bed.

toiletsteun-01

Toiletrek, toiletsteun voor steun bij het gaan zitten en opstaan van de toilet. U plaatst deze toiletsteun om het toilet. Dit toiletrek is in hoogte verstelbaar van 70 tot 85 cm.

pakket5_nieuw

In dit uitleen kraamhulpmiddelen pakket zitten alle noodzakelijke hulpmiddelen die benodigd zijn ten tijde van een bevalling.

Uitleen hulpmiddel aanvragen

Indien u een hulpmiddel wilt lenen kunt u contact opnemen met onze klantenservice of vraag uw gewenste hulpmiddel online aan.

Huren van uitleen hulpmiddelen

Komt u niet in aanmerking voor een uitleen hulpmiddel of is de maximale uitleenperiode verstreken? Dan kunt u het uitleen hulpmiddel voordelig huren.

Wij helpen klanten van alle zorgverzekeraars