MEDICURA INTRAMURAAL

Medicura Intramuraal richt zich op zorgorganisaties, waar medische hulpmiddelen onmisbaar zijn. Denk aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg. Deze organisaties hebben vaak met vele leveranciers te maken. Door het aanbieden van onze 1-loketfunctie zorgen we voor meer overzicht, efficiency en kostenbesparing. Eén centraal punt voor alle vragen over hulpmiddelen.

Medicura Intramuraal geeft advies over welke hulpmiddelen bij uw zorgorganisatie passen. Naast de verkoop of verhuur voeren wij ook onderhoudsprogramma`s en keuringen uit. Om de kwaliteit van hulpmiddelen te waarborgen worden deze regelmatig gekeurd en onderhouden. Voor deze werkzaamheden hebben wij speciaal opgeleide servicemonteurs en Stigah gecertificeerde keurmeesters in huis.

UW TOTAAL LEVERANCIER

Hulpmiddelen zijn onmisbaar in zorgorganisaties, zowel intra- als extramuraal. Denk aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, woonzorgcentra en in de thuiszorg. Hierdoor heeft uw organisatie vaak met vele leveranciers te maken. Medicura kan als partner voor meer overzicht, efficiency en kostenbesparing binnen uw organisatie zorgen. Dit doet Medicura door het aanbieden van 1-loketfunctie. Eén centraal punt voor al uw vragen over hulpmiddelen.

UITLEEN, VERHUUR, VERKOOP OF LEASE

Met onze ruime ervaring in de hulpmiddelenbranche vormt Medicura een partner bij uitstek. Bij ons kunt u terecht voor advies over welke hulpmiddelen bij uw zorgorganisatie passen en hoe u deze het beste kunt verkrijgen; uitleen, verhuur, verkoop of lease. Wellicht is een combinatie de ideale oplossing.

Toiletstoel
Hoog laag bed
Tilliftpassief
onderhoud en keuring

KEURING & ONDERHOUD

Om de continuïteit binnen zorgorganisaties te waarborgen is het belangrijk dat de gebruikte zorghulpmiddelen goed onderhouden worden. Door het onderhoud van medische hulpmiddelen onder te brengen bij Medicura bent u verzekerd van jaarlijks preventief onderhoud van alle medische apparatuur. Door hoogwaardig onderhoud (volgens HKZ ISO-9001:2015 procedures) realiseert u de volgende voordelen: veiligheid, certificaat en logboek, continuïteit, levensduur en zorgplicht.

Medicura hulpmiddelenhotel

VOORRAADBEHEER IN HULPMIDDELENHOTEL

Om ervoor te zorgen dat u zich als zorgorganisatie optimaal kunt richten op uw kerntaken, hebben wij het hulpmiddelenhotel opgericht. Dit is een 24-uurs service waar wij uw medische hulpmiddelen ophalen, optimaal onderhouden, volledig reinigen, geordend opslaan en bezorgen waar en wanneer deze maar nodig zijn.
Via ons digitaal portaal kunt u op ieder gewenst moment de locatie en de status van uw hulpmiddelen achterhalen.
Door gebruik te maken van het hulpmiddelenhotel heeft u geen eigen opslag nodig voor uw ongebruikte hulpmiddelen en voorkomt u de kans dat uw hulpmiddelen ‘zoekraken’. Daarnaast bespaart u geld, doordat uw hulpmiddelen dankzij het hulpmiddelenhotel optimaal worden ingezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling intramuraal.

088-007 11 40

intramuraal@medicura.nl

HULPMIDDELEN PORTAAL

Medicura draagt bij aan innovaties in de zorg. Samen met de organisaties ontwikkelt Medicura nieuwe hulpmiddelen en ondersteunende diensten, waaronder ons hulpmiddelen portaal, in de zorgmarkt met als doel de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de eindgebruiker zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Het hulpmiddelen portaal geeft u een duidelijk en overzichtelijk beeld van al uw medische hulpmiddelen; denk hierbij aan gegevens zoals de locatie, technische status en keuringsdatum. Hierdoor krijgt u in een oogwenk alles te weten over uw hulpmiddelen.

SCHOLINGEN EN TRAININGEN OP MAAT

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring en kennis opgedaan op het gebied van hulpmiddelen. Wij willen dit graag delen met zorgprofessionals, zodat de zorg op de meeste efficiënte manier te verlenen is. Wilt u bijvoorbeeld uitleg over anti-decubitusmatrassen of tilliften? Onze specialisten verzorgen graag een scholing of training op uw locatie.

scholing anti decubitus
muziektherapie bed

MUZIEKTHERAPIE WATERBED

Water en muziek: wat hebben ze met elkaar gemeen? Gezamenlijk vormen deze twee een front tegen ziekten, verlichten ze pijn en maken ze in veel gevallen het weer draaglijker.

Het muziektherapie waterbed is een uitvinding van muziektherapeut Math Hansen, die tevens is gespecialiseerd in pijnbestrijding. Met het muziektherapie waterbed wordt de geneeskrachtige werking van het waterbed gecombineerd met muziek. De muziek wordt hierbij niet alleen beluisterd, maar ook gevoeld. Dit komt doordat het menselijk lichaam voor 70 procent uit water bestaat en hierdoor zeer ontvankelijk is voor trillingen.

NEEM CONTACT OP MET ONZE INTRAMURAAL AFDELING