roze balk roze balk

Medicura Intramuraal

Medicura Intramuraal richt zich op zorgorganisaties, waar medische hulpmiddelen onmisbaar zijn. Denk aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg. Deze organisaties hebben vaak met vele leveranciers te maken. Door het aanbieden van onze 1-loketfunctie zorgen we voor meer overzicht, efficiency en kostenbesparing. Eén centraal punt voor alle vragen over hulpmiddelen.

Medicura Intramuraal geeft advies over welke hulpmiddelen bij uw zorgorganisatie passen. Naast de verkoop of verhuur voeren wij ook onderhoudsprogramma`s en keuringen uit. Om de kwaliteit van hulpmiddelen te waarborgen worden deze regelmatig gekeurd en onderhouden. Voor deze werkzaamheden hebben wij speciaal opgeleide servicemonteurs en Stigah gecertificeerde keurmeesters in huis.

Uw totaal leverancier

Hulpmiddelen zijn onmisbaar in zorgorganisaties, zowel intra- als extramuraal. Denk aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, woonzorgcentra en in de thuiszorg. Hierdoor heeft uw organisatie vaak met vele leveranciers te maken. Medicura kan als partner voor meer overzicht, efficiency en kostenbesparing binnen uw organisatie zorgen. Dit doet Medicura door het aanbieden van 1-loketfunctie. Eén centraal punt voor al uw vragen over hulpmiddelen.

Uitleen, verhuur of verkoop

Met onze ruime ervaring in de hulpmiddelenbranche vormt Medicura een partner bij uitstek. Bij ons kunt u terecht voor advies over welke hulpmiddelen bij uw zorgorganisatie passen en hoe u deze het beste kunt verkrijgen; uitleen, verhuur, verkoop of lease. Wellicht is een combinatie de ideale oplossing.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Toiletstoel
Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Hoog laag bed
Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Tilliftpassief
Medicura hoog-laag bed - uitleen hulpmiddel
Medicura Intramuraal - onderhoud en keuring

Keuring & onderhoud

Om de continuïteit binnen zorgorganisaties te waarborgen is het belangrijk dat de gebruikte zorghulpmiddelen goed onderhouden worden. Door het onderhoud van medische hulpmiddelen onder te brengen bij Medicura bent u verzekerd van jaarlijks preventief onderhoud van alle medische apparatuur. Door hoogwaardig onderhoud (volgens ISO-9001:2015 procedures) realiseert u de volgende voordelen: veiligheid, certificaat en logboek, continuïteit, levensduur en zorgplicht.

Medicura Intramuraal hulpmiddelenhotel

Voorraadbeheer in hulpmiddelenhotel

Om ervoor te zorgen dat u zich als zorgorganisatie optimaal kunt richten op uw kerntaken, hebben wij het hulpmiddelenhotel opgericht. Dit is een 24-uurs service waar wij uw medische hulpmiddelen ophalen, optimaal onderhouden, volledig reinigen, geordend opslaan en bezorgen waar en wanneer deze maar nodig zijn.
Via ons digitaal portaal kunt u op ieder gewenst moment de locatie en de status van uw hulpmiddelen achterhalen.
Door gebruik te maken van het hulpmiddelenhotel heeft u geen eigen opslag nodig voor uw ongebruikte hulpmiddelen en voorkomt u de kans dat uw hulpmiddelen ‘zoekraken’. Daarnaast bespaart u geld, doordat uw hulpmiddelen dankzij het hulpmiddelenhotel optimaal worden ingezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling intramuraal.

De Medicura Academy

Scholingen voor de zorgprofessional
Medicura Academy is een online platform dat scholingsinstituten en zorgprofessionals samenbrengt. De Academy biedt zorggerelateerde scholingen, waarmee je de geleerde vaardigheden direct en actief aan de eigen werkomgeving kunt koppelen. Tijdens de scholingen is veel ruimte voor praktische opdrachten die relevant zijn voor jouw werk. Zo leer je vandaag wat je morgen toepast en profiteert jouw werkomgeving direct van deze kennis. Dankzij het onderlinge contact tussen de docenten en Medicura, hebben verschillende instituten de mogelijkheid om hun krachten te bundelen. Hierdoor krijgen zij middelen, kennis en expertise ter beschikking om hoogwaardige geaccrediteerde scholingen te ontwikkelen.

Mede door het brede aanbod van geaccrediteerde scholingen is het voor jou als zorgprofessional mogelijk om middels één platform al jouw kennis en kunde op peil te houden. Daarnaast zorgt Medicura Academy voor een perfect leerklimaat, door de beschikbaarheid van verschillende scholingsruimtes en medische hulpmiddelen.

Medicura Academy - Online scholingsplatform voor zorgprofessionals

De hulpmiddelenautomaat

De hulpmiddelenautomaat is een gloednieuwe zorginnovatie in Nederland.

Patiënten die na een ziekenhuisbezoek hulpmiddelen nodig hebben, kunnen deze nu zonder tussenkomst van een medewerker direct meenemen of thuis laten bezorgen. De automaat voorziet u direct in de belangrijkste hulpmiddelen die nodig zijn in de thuissituatie. Denk aan rolstoelen, krukken, bedverhogers en rugsteunen.

Dankzij de hulpmiddelenautomaat bent u niet langer meer gebonden aan de openings- en sluitingstijden. U kunt de gehele dag eenvoudig en snel uw benodigde hulpmiddelen lenen, huren of kopen.