De hulpmiddelenautomaat

Voorziet uw patiënten 24/7 van hulpmiddelen

De hulpmiddelenautomaat is een gloednieuwe zorginnovatie in Nederland.

Patiënten die na een ziekenhuisbezoek hulpmiddelen nodig hebben, kunnen deze nu zonder tussenkomst van een medewerker direct meenemen of thuis laten bezorgen. De automaat voorziet u direct in de belangrijkste hulpmiddelen die nodig zijn in de thuissituatie. Denk aan rolstoelen, krukken, bedverhogers en rugsteunen.

Dankzij de hulpmiddelenautomaat bent u niet langer meer gebonden aan de openings- en sluitingstijden. U kunt de gehele dag eenvoudig en snel uw benodigde hulpmiddelen lenen, huren of kopen.

De automaat is met veel zorg en aandacht ontwikkeld, maar er is altijd plek voor verbetering! Medicura nodigt u daarom uit om met ons mee te denken over hoe het nog beter kan, zodat we u nóg beter van dienst kunnen zijn.  Dus… heeft u vragen of verbeterpunten dan horen wij het graag.

Het assortiment

De Hulpmiddelenautomaat voorziet uw patiënten van de belangrijkste hulpmiddelen voor een sneller en veilig ontslag. Denk hierbij aan rolstoelen, krukken, bedverhogers en rugsteunen. Al deze hulpmiddelen zijn te huur of te koop en in de meeste gevallen ook gratis te lenen via de zorgverzekeraar van een patiënt.

Volledig automatisch

Een patiënt kan na een ziekenhuisbezoek, zonder tussenkomst van uw medewerkers, direct beschikken over één of meerdere hulpmiddelen. Dit is mogelijk dankzij het volledig automatische bestel- en uitgiftesysteem.

Kostenbesparend

De Hulpmiddelenautomaat zorgt ervoor dat uw patiënten eerder naar huis kunnen om te revalideren of niet opgenomen hoeven te worden na een ingreep. De ziekenhuisbedden worden op deze manier minder onnodig lang bezet gehouden. Met als gevolg een financieel voordeel voor uw ziekenhuis.

Optionele thuisbezorging

Uw patiënten hebben de mogelijkheid om het gewenste hulpmiddel thuis te laten bezorgen in plaats van direct mee te nemen. Dit is in de meeste gevallen volledig kosteloos! Een hulpmiddel besteld op een werkdag vóór 15.00 uur, wordt de volgende werkdag door Medicura bezorgd. Bepaalde hulpmiddelen waaronder een hoog-laag bed of tillift zijn via de automaat alleen te bezorgen, aangezien deze te groot zijn voor plaatsing in de automaat.

Digitaal bestellen

De hulpmiddelen zijn aan te vragen via het geïntegreerde touchscreen. Aan het eind van de bestelling ontvangt de gebruiker via de mail een digitale orderbevestiging.

Modulair uitbreidbaar

De Hulpmiddelenautomaat heeft standaard een opslagcapaciteit voor maximaal 16 verschillende hulpmiddelen. Blijkt in de praktijk dat deze opslag-capaciteit onvoldoende is, dan is deze eenvoudig uit te breiden met één of meerdere losse modules.

Kleurconfiguratie

Het is voor u mogelijk om de kleur van de kast en de deurtjes geheel volgens huisstijl van uw ziekenhuis te configureren.

Kosteloze plaatsing

De Hulpmiddelenautomaat stellen wij voor u als ziekenhuis geheel kosteloos beschikbaar. Wij zorgen voor de plaatsing, het bijvullen en de technische service. U dient alleen voor de stroomtoevoer en internetaansluiting te zorgen.

Probeer de automaat

U wilt graag ervaren hoe de Hulpmiddelenautomaat in de praktijk functioneert. Dat begrijpen we. U heeft daarom de mogelijkheid om de automaat te testen. Voor een demonstratie kunt u contact opnemen via de onderstaande contactgegevens.