roze balk medicura - uw specialist in decubitus preventie - logo

Medicura Decubitus

Medicura Decubitus bestaat uit een verpleegkundig team dat gespecialiseerd is in decubituszorg en hulpmiddelen. Onze specialisten geven graag hulp en advies bij een indicatie. En kijken samen met u naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie.

Daarnaast doet ons specialistisch team niets liever dan hun ervaringen en kennis te delen met u als zorgprofessional. Bij Medicura kunt u namelijk terecht voor kosteloze scholingen. Een scholing kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden en is volledig op maat te configureren.

Anti-decubitus hulpmiddelen

Bij Medicura kunt u terecht voor verschillende anti-decubitus hulpmiddelen. Ons assortiment bestaat onder meer uit: zitkussens, matras vervangende systemen, oplegsystemen en preventieve zorgmatrassen. Deze hulpmiddelen kunnen in de meeste gevallen kosteloos geleend worden, maar zijn ook altijd te huren. Wij regelen rechtstreeks de vergoedingen met uw zorgverzekeraar. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren.

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Zitkussen

AD zitkussen

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Statisch matras

Statisch matras

Medicura Uitleen Medisch hulpmiddel - Anti Decubitus Luchtwissel matras

AD Luchtwissel matras

Wat is decubitus?

Decubitus is de medische term voor doorliggen of doorzitten. Een decubitusplek is een plek waar de huid kapot is of kapot dreigt te gaan. Dit ontstaat wanneer u lang in dezelfde houding zit of ligt. Uw huid drukt dan steeds op dezelfde plekken tegen de stoel of het matras aan.

Hoe herkent u decubitus
Het gaat dan om roodheid, die niet binnen 15 minuten wegtrekt na het opheffen van de druk. Decubitusplekken komen vooral voor op plaatsen waar het bot dicht onder de huid ligt.
Ziet u beschadigingen of rode plekken, die niet verdwijnen binnen 15 minuten als de druk opgeheven is, waarschuw dan uw (huis)arts of verpleegkundige. Of neem contact op met onze specialisten voor advies. Wij helpen u graag!

Heb ik decubitus?
Heeft u het vermoeden dat u decubitus hebt opgelopen? Twijfel niet en raadpleeg uw (huis)arts of (wond)verpleegkundige. Medicura kan u ondersteunen en adviseren over het inzetten van het juiste hulpmiddelen om de decubitus te voorkomen of te genezen.

088-007 11 22

verpleegkundigen@medicura.nl

Middel 53@2x

Decubitus scholing

Onze specialisten willen graag hun ervaring en kennis delen met u als zorgprofessional door het geven van kosteloze scholingen. U kunt meer informatie inwinnen en zich inschrijven via onze Medicura Academy website. Druk hiervoor op de onderstaande knop of ga naar www.academy.medicura.nl

Middel 47@2x

Vragen over decubitus

Voor vragen over alles omtrent decubitus kunt u contact opnemen met een van onze verpleegkundige. Zij geven u graag antwoord op al uw vragen.

088-007 11 22

scholing@medicura.nl