MEDICURA DECUBITUS

Medicura Decubitus bestaat uit een verpleegkundig team dat gespecialiseerd is in decubituszorg en hulpmiddelen. Onze specialisten geven graag hulp en advies bij een indicatie. En kijken samen met u naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie.

Daarnaast doet ons specialistisch team niets liever dan hun ervaringen en kennis te delen met u als zorgprofessional. Bij Medicura kunt u namelijk terecht voor kosteloze scholingen. Een scholing kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden en is volledig op maat te configureren.

ANTI-DECUBITUS HULPMIDDELEN

Bij Medicura kunt u terecht voor verschillende anti-decubitus hulpmiddelen. Ons assortiment bestaat onder meer uit: zitkussens, matras vervangende systemen, oplegsystemen en preventieve zorgmatrassen. Deze hulpmiddelen kunnen in de meeste gevallen kosteloos geleend worden, maar zijn ook altijd te huren. Wij regelen rechtstreeks de vergoedingen met uw zorgverzekeraar. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren.

Zitkussen

AD zitkussen

Statisch matras

Statisch matras

Anti Decubitus Luchtwissel matras

AD Luchtwissel matras

WAT IS DECUBITUS?

Decubitus is de medische term voor doorliggen of doorzitten. Een decubitusplek is een plek waar de huid kapot is of kapot dreigt te gaan. Dit ontstaat wanneer u lang in dezelfde houding zit of ligt. Uw huid drukt dan steeds op dezelfde plekken tegen de stoel of het matras aan.

Hoe herkent u decubitus

Het gaat dan om roodheid, die niet binnen 15 minuten wegtrekt na het opheffen van de druk. Decubitusplekken komen vooral voor op plaatsen waar het bot dicht onder de huid ligt.
Ziet u beschadigingen of rode plekken, die niet verdwijnen binnen 15 minuten als de druk opgeheven is, waarschuw dan uw (huis)arts of verpleegkundige. Of neem contact op met onze specialisten voor advies. Wij helpen u graag!

Heb ik decubitus?

Heeft u het vermoeden dat u decubitus hebt opgelopen? Twijfel niet en raadpleeg uw (huis)arts of (wond)verpleegkundige. Medicura kan u ondersteunen en adviseren over het inzetten van het juiste hulpmiddelen om de decubitus te voorkomen of te genezen.

088-007 11 22

verpleegkundigen@medicura.nl

ONZE DECUBITUS VERPLEEGKUNDIGEN

Kim

DECUBITUS SCHOLING

Onze specialisten willen graag hun ervaring en kennis delen met u als zorgprofessional door het geven van kosteloze scholingen.

Tijdens de scholingen behandelen we enerzijds de theorie; wat is decubitus precies, hoe ontstaat het en wat zijn de risicofactoren? Ook zullen we kort toelichten welke richtlijnen de zorgverzekeraars hanteren bij het lenen van anti-decubitusmaterialen.

Daarnaast komen de verschillende anti-decubitusmaterialen aan de orde; welke materialen zijn beschikbaar en waar gebruik ik welk matras of zitkussen voor? Anderzijds bevatten de scholingen ook een praktijkgedeelte waar volop mogelijkheden zijn om verschillende matrassen en zitkussens te proberen.

scholing anti decubitus

Scholing op maat

Naast het vaste scholingsaanbod is het ook mogelijk om een scholing geheel naar uw wensen te verzorgen. Dit is geheel kosteloos. Deze scholing kan plaatsvinden bij u op locatie of bij Medicura op het hoofdkantoor.

Vragen?

Voor vragen over onze scholingen kunt u contact opnemen met Monique Broekx. Zij is een van onze specialisten en geeft graag antwoord op al uw vragen.

088-007 11 22

scholing@medicura.nl