Medicura Intramuraal en Syndion gaan samenwerken!
8 april 2021
Inzet hulpmiddelen ter voorkoming van ziekteverzuim onder zorgpersoneel
29 april 2021

Nieuw: Medicura Zorgwinkel in St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Vanaf maandag 12 april opent hulpmiddelenorganisatie Medicura Zorgwinkel een locatie in de voormalige winkel van LM Orthopedie. De thuiszorgwinkel is gelegen in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein op Koekoekslaan 1. De praktijkruimte van LM Orthopedie blijft behouden.

Medische hulpmiddelen

Bij Medicura Zorgwinkel Nieuwegein kunt u terecht voor medische hulpmiddelen. Deze zorghulpmiddelen kunt u lenen, tijdelijk huren of zelf kopen. De winkelmedewerkers kijken samen met u welke aanschafmogelijkheid het beste bij uw persoonlijke situatie aansluit en wijzen u de weg in de vele zorgproducten. Het assortiment bestaat onder andere uit rollators, scootmobielen, sta-op stoelen en rolstoelen, maar ook gezondheids- en hygiëne producten. Door de aanwezigheid van de Medicura Zorgwinkel in het ziekenhuis is het mogelijk om na een opname of bezoek snel over medische hulpmiddelen te beschikken. Hierdoor kunnen patiënten het ziekenhuis sneller verlaten.

Positieve gezondheid, duurzaamheid en innovatie

Medicura richt zich met hun visie op positieve gezondheid, duurzaamheid en innovatie en wil mensen een fijn thuis bieden. Vergrijzing en krimp zijn forse maatschappelijke uitdagingen, waar Medicura met hun medische hulpmiddelen een waardevolle bijdrage aan wilt leveren. Daarnaast onderstreept Medicura het belang van duurzaam ondernemen. We maken hier concreet werk van door materialen te hergebruiken in onze uitleenproducten, zoals het duurzame Green Comfort hoog-laagbed. “Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen, maar dragen we als organisatie ook ons steentje bij aan het milieu.” Aldus Dick van Aggel, directeur van Medicura. “Deze kans grijpen we met beide handen aan!”