Nieuw: Medicura Zorgwinkel Oss
11 juni 2018
Medicura Intramuraal en Syndion gaan samenwerken!
8 april 2021

Medicura zet voet aan grond in Noord-Nederland

Distributiecentrum Drachten
Distributiecentrum Drachten

Hulpmiddelenorganisatie Medicura heeft zichzelf in Zuid-Nederland al bewezen en met hun visie gericht op positieve gezondheid, duurzaamheid en innovatie willen ze de rest van het land ook een fijn thuis bieden. “Het zou heel waardevol zijn om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan een gebied als Noord-Nederland, waar de vergrijzing en krimp forse uitdagingen zijn, net als in het zuiden.” aldus Dick van Aggel, directeur van Medicura. “In het noorden hopen we van waarde te kunnen zijn voor de klant. We redeneren graag vanuit positieve gezondheid: wat iemand nog wel kan. Vanuit deze visie zien we kansen om de service te verbeteren met oog op de mens, en niet op financieel gewin. Ook denken we met onze identiteit en waarden goed aan te kunnen sluiten bij de nuchtere noordelijke mentaliteit.”

Medicura is een service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen en is al jaren een begrip in het zuiden van Nederland. Het bedrijf uit Nederweert in Limburg verleent haar service aan zowel particulieren als zorginstellingen. Met haar service streeft de organisatie ernaar dat iedereen zo lang mogelijk van een fijn thuis kan genieten. Medicura gelooft in hun visie op innovatie en duurzaamheid en wil deze graag inzetten in de rest van Nederland, zo ook in het noorden.

Een partner op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en innovatie

Medicura is sinds kort actief op de noordelijke markt. Zo hebben ze recentelijk een distributiepunt in Drachten geopend en zijn ze momenteel druk bezig met het verbreden van het netwerk. “In het noorden zien we kansen om onszelf te ontwikkelen als lokale partij op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en innovatie. Veel bedrijven kennen de uitdaging van een duurzame bedrijfsvoering,  Medicura maakt hier concreet werk van. Bijvoorbeeld door het opzetten van een emissievrij wagenpark, maar ook door kunststof te hergebruiken. Hier worden dan bijvoorbeeld bedverhogers van gemaakt,” vertelt Karel Jonker, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Medicura in Noord-Nederland. Op dit moment is het bedrijf actief in gesprek met ondernemers uit het noorden om duurzame partners te vinden. “We staan er voor open om met bedrijven met een soortgelijke visie op te trekken. Hiermee leveren we tevens een positieve bijdrage aan de duurzame doelstellingen van onze zorgklanten, bijvoorbeeld die van thuiszorgorganisaties.” Noorderling Karel Jonker kijkt er naar uit om met nog meer partijen in gesprek te gaan. “Op deze manier hopen we Noord-Nederland nóg beter te kunnen voorzien in haar hulpmiddelenvraag.”