rollator - medicura zorgwinkel
Rollator kopen: welke moet ik kiezen?
16 januari 2017
medicura zorgwinkel - bloeddrukmeter
Hoe kies ik mijn bloeddrukmeter?
12 juni 2017

Het verschil tussen scootmobielen

scootmobiel - medicura zorgwinkel - carpo 2 special edition

Merkt u dat u minder goed ter been bent? Wilt u nog wel lange afstanden kunnen afleggen en mobiel zijn op een veilige en vlotte manier? Het lopen met een rollator kan vermoeiend zijn en te lang duren doordat u misschien een aantal pauzes moet nemen. Wellicht is een scootmobiel dan de juiste keuze voor u. Bent u nog vrij goed ter been maar is het lastig om lange afstanden af te leggen? Of bent u minder mobiel en is een scootmobiel nodig om veilig van de ene, naar de andere plek te gaan? In dit wordt het verschil tussen standaard- en luxe scootmobielen uitgelegd. Zo weet u precies welke keuze u het beste kunt maken.

Wat kunt u verwachten van een standaard scootmobiel?

Feitelijk is een standaard scootmobiel een regulier model, wat veel gebruikt wordt en niet voorzien is van een speciale uitrusting of toevoegingen. Elke scootmobiel heeft een eigen snelheid. Wilt u graag snel? Dan is een 4-wiel scootmobiel vaak een goede keuze. Deze zijn stabieler dan een model met 3 wielen waardoor de maximum snelheid hoger ligt. Wanneer u kiest voor een standaard model, opvouwbare scootmobiel ligt de gemiddeldeĀ snelheid zo rond de 10 kilometer per uur.

Een standaard scootmobiel doet wat er van wordt verwacht. Hij vervoert u van A naar B. De levensduur van de accu, is afhankelijk van de fabrikant, het merk en de kwaliteit. Een standaard accu gaat van 40 tot 65 kilometer meer voordat hij weer opgeladen moet worden. Is uw scootmobiel zwaar beladen door, bijvoorbeeld, veel boodschappen? Dan gaat het aantal kilometers vanzelfsprekend omlaag. Doordat het gewicht zwaarder is, kost het de scootmobiel meer vermogen

Wanneer moet u kiezen voor een luxe scootmobiel?

Een luxe scootmobiel biedt u meer dan een standaard model. Meer zitcomfort, meer stabiliteit en een betere kwaliteit met een luxere uitrusting. Dit zijn een van de verschillende dingen die het onderscheid maken tussen een standaard en een luxe model.

Zo zijn luxe scootmobielen vaak voorzien van hydraulische verings-systemen, mooie, luxe verlichting van LED, zijn de motors vaak krachtig doch geruisloos. Luxe scootmobielen hebben kunnen vaak een hogere snelheid behalen. De luxe en aansprekende modellen maken het verschil voor mensen die veelal gebonden zijn aan een scootmobiel. Als u balansproblemen heeft of slecht ter been bent is een luxe scootmobiel de beste optie.

U kunt de juiste keuze maken!

Heeft u besloten welke soort scootmobiel geschikt is? Dan kunt u op zoek naar een geschikt model. Voor ieder is de juiste scootmobiel verkrijgbaar!

Ga naar onze webshop